Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Οι 5 τύποι καθηγητών

Στις σχολές συναντάμε διάφορους τύπους καθηγητών που λειτουργούν διαφορετικά κατά τη παράδοση αλλά και την εξέταση του μαθήματος τους. Μάθε τους τύπους καθηγητών, για να ξέρεις τι σε περιμένει.


1)Ο ειδήμων
Δεν θα συναντήσετε και πολλούς τέτοιους καθηγητές στη σχολή παρά μόνο έναν ή δυο. Θα ακούσεις για το μάθημά τους ότι είναι δύσκολο και ότι το χρωστάει το μισό πανεπιστήμιο. Στην πραγματικότητα θα καταλάβεις ότι είναι ένας ακριβοδίκαιος άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τους σπουδαστές και αν παρακολουθήσεις το μάθημά του, το πιο πιθανό είναι ότι θα ενθουσιαστείς και δεν θα χάνεις μάθημα. Η βαθιά επιστημονική του γνώση, η τέχνη του στη μετάδοση και η μέθοδος διδασκαλίας του είναι σίγουρο ότι θα σου ανοίξουν το μυαλό. Στις εξετάσεις πιθανά να βάλει αρκετές ερωτήσεις για να δει αν πραγματικά γνωρίζεις αλλά θα μόνο από αυτά που έχει διδάξει και τίποτα παραπάνω.

2)Ο “χαμένος χρόνος”
Μπορεί να έρθει στην αίθουσα για διδασκαλία…. μπορεί και όχι! Δεν τον ενδιαφέρει να τελειώσει η περίοδος μαθημάτων και δεν έχεις πάρει μυρωδιά ούτε το θέμα του μαθήματος που υποτίθεται ότι δίδασκε τόσο καιρό. Δεν λύνει απορίες γιατί ίσως δεν ξέρει αλλά ίσως και μην τον ενδιαφέρει. Στις εξετάσεις θα βάλει ότι πιο άκυρο και αψυχολόγητο, που σίγουρα δεν έχεις ακούσει στο μάθημα του. Ρώτα παλαιότερους σπουδαστές και μάθε τι έβαλε σε παλαιότερα θέματα. Το πιο πιθανό είναι να ανακυκλώνει τα ιδία θέματα για να μην κουράζεται κιόλας.

3)Το δεκάρι
Ίσως να είναι από τους πιο συμπαθείς καθηγητές και θα ακούσεις για εκείνον από τις πρώτες μέρες. Στην εξεταστική θα δεις πολύ κόσμο χαλαρό και ανέμελο και αυτό γιατί απλά ξέρουν ότι θα περάσουν το μάθημα με συνοπτικές διδασκαλίες και με βαθμό παρακαλώ!

4)Μεταδοτικότητα μηδέν
Είναι η περίπτωση του καθηγητή που έχει πολλές γνώσεις, αγαπά την δουλειά του και είναι κοντά στον φοιτητή, αλλά… ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ!! Θέλει να σου μάθει, αλλά δεν μπορεί. Για την εξεταστική, θα δώσει κάποια θέματα sos για διάβασμα, τα οποία θα βάλει στην εξεταστική, αλλά πάντα μαζί με ένα άσχετο θέμα που κανείς σχεδόν δεν θα γνωρίζει…. έτσι για ξεκάρφωμα.


5)Ο αχώνευτος
Κανείς δεν ξέρει τους λόγους που τον ωθούν να ΚΌΒΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ! Μπορεί να έχει δικά του προβλήματα, μπορεί να μην του αρέσει η δουλειά του. Ότι και να φταίει δεν δικαιολογείται. Το κακό είναι ότι θα σου το πει κιόλας από την πρώτη στιγμή στην αίθουσα.. “Δεν πειράζει έεεεεχετε χρόνο. Εδωωωώ θα είμαστε!!” Είτε διαβάσεις είτε όχι, αν και όποτε τελικά περάσεις αυτό το μάθημα, πες μας αν κατάλαβες πώς, μπας και λυθεί η απορία πολλών.

Φερθείτε έξυπνα...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου