Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Η φοιτητική ζωή είναι καλύτερη

Η φοιτητική ζωή είναι καλύτερη και από τη σχολική και από κάθε άλλη περίοδο της ζωής μας. Όπως λέει και ο λαός «φοιτητής είσαι μια φορά μόνο», γι' αυτόν τον λόγο, πρέπει να ζείτε την κάθε στιγμή και να μην λέτε «όχι» στις προκλήσεις. Ας δούμε μερικά πράγματα που καλό είναι να έχετε περάσει όσο είστε φοιτητής.


Πρέπει οπωσδήποτε να πας σε ένα τουλάχιστον πάρτι που γίνεται στο χώρο του πανεπιστημίου!
Η εμπειρία είναι μοναδική και όχι δεν θυμίζει καθόλου σχολικό πάρτι. Γνωρίζεις κόσμο, χορεύετε, τραγουδάτε και αισθάνεσαι ότι είσαι πρωταγωνιστής των φοιτητικών πάρτι του «American pie» με την καλή έννοια βέβαια.


Πρέπει να έχεις ζήσει την υπέροχη εμπειρία της 48ωρης αγρυπνίας
Αν έχεις μείνει ξύπνιος 48 ώρες γυρνώντας από μαγαζί σε μαγαζί ή κάνοντας ατελείωτες κραιπάλες με τους φίλους σου στο σπίτι, μόνο τότε θα αναγνωρίσεις την αξία του ύπνου και θα καταλάβεις τι θα πει «κούραση».

Πρέπει να έχεις κοπεί σε τουλάχιστον ένα μάθημα
Έτσι, για το καλό, για την εμπειρία, να δεις πως είναι, έτσι και αλλιώς δεν πας σχολείο για να φοβάσαι μην καλέσουν τους γονείς σου στο τέλος του εξαμήνου, εδώ τα πράγματα είναι απλά αφού υπάρχει η σωτήρια εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Πρέπει να ξεμείνεις από λεφτά και να τρέφεσαι με ξηρά τροφή
Όλοι κάποιοι στιγμή κάνουν κακή διαχείριση χρημάτων, σπατάλες και στη μέση του μήνα μένουν με 10 ευρώ. Τι κάνουμε τότε; Κάνουμε τα πάντα για να επιβιώσουμε, τρεφόμαστε με δημητριακά, παξιμάδια, αν είμαστε τυχεροί με γάλα και πολύ πολύ μακαρόνι. Μόνο έτσι θα μάθεις την αρετή της αποταμίευσης και θα περιορίσεις τις σπατάλες σου.

Πρέπει να ταξιδέψεις σε όσα περισσότερα μέρη μπορείς
Όπου και αν σπουδάζεις καλό είναι να εκμεταλλευτείς το γεγονός ότι οι φίλοι σου κατάγονται από διαφορετικές περιοχές και να κάνεις έτσι πιο οικονομικές διακοπές. Ακόμη, αν για παράδειγμα σπουδάζεις στη Θεσσαλονίκη θα είναι κρίμα να μην επισκεφθείς τις γύρω περιοχές, Κατερίνη, Κοζάνη, Χαλκιδική, Σέρρες κλπ.

Πρέπει να εκμεταλλευτείς τις φοιτητικές σου ιδιότητες στο έπακρον
Μην χάσεις την ευκαιρία να πας στις φοιτητικές κατασκηνώσεις που διοργανώνει το πανεπιστήμιο, τη δωρεάν πρόσβαση που έχεις σε κάποια μουσεία, αξιοθέατα, τις μειωμένες τιμές των εισιτηρίων για ατελείωτα ταξίδια, τα φοιτητικά τραπέζια στα μπουζούκια και στα clubs.

Πρέπει να περνάτε όσο καλύτερα μπορείτε χωρίς απαραίτητα να ξοδεύετε χρήματα
Δεν χρειάζεται οι γονείς σου να σου στέλνουν 800 ευρώ το μήνα για να ζήσεις τέλεια φοιτητική ζωή. Με λίγα χρήματα μπορείς να περάσεις όμορφα και να αποκομίσεις αξέχαστες εμπειρίες.
Να θυμάστε πάντα ότι όταν έχετε καλή παρέα και καλή διάθεση θα περνάτε καλά. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να ζείτε την κάθε στιγμή και να αφήσετε τις μιζέριες στην άκρη, όλοι βιώνουμε την κρίση στο πετσί μας, αλλά σαν νέα γενιά πρέπει να έχουμε θετική σκέψη.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου