Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Φοιτητικά στέκια

Παίρνουν 10 στο φαγητό

Υπάρχουν πάντα τα τάπερ με τις νοστιμιές της μαμάς – στην εποχή της κρίσης τα ΚΤΕΛ μεταφέρουν πολλή…γαστρονομία στις αποσκευές τους. Από την άλλη, σαν φοιτητής, δυο αυγά θα
τα σπάσεις στο τηγάνι, δυο συνταγές για μακαρονάδα αλ’ ιταλιέν θα τις τελειοποιήσεις… Όμως, το σπίτι το βαριέσαι και το φαγητό έξω με φίλους είναι για σένα μία από τις μεγαλύτερες χαρές της φοιτητικής σου καθημερινότητας. Τα νέα είναι ευχάριστα: παντού στην Αθήνα τα περισσότερα εστιατόρια έχουν κατεβάσει εντυπωσιακά τις τιμές, οι «παραδοσιακές» φοιτητογειτονιές εξακολουθούν και γεμίζουν τα τραπέζια τους πρωί και βράδυ, τα σουβλατζίδικα είναι hot trend και έχουν κατά πολύ αναβαθμιστεί, ενώ συνέχεια ξεφυτρώνουν καινούργια στέκια που περιμένουν εσένα και την παρέα σου για καλή, νόστιμη και κυρίως προσιτή διασκέδαση. Καταρχήν… ναι, οι έξοδοί σου για φαγητό θα έχουν πολύ συχνά προορισμό τα Πετράλωνα, το Γκάζι, την Πανόρμου, του Ζωγράφου, όλες τους περιοχές με πολυάριθμα μικρά ή μεγαλύτερα εστιατόρια κάθε απόκλισης και όλων των κουζινών του κόσμου. Διάλεξε ατμόσφαιρα και ντεκόρ και βγες για γαστρονομικές απολαύσεις μετά ποτού – συνήθως διαθέτουν καλά χύμα κρασιά αλλά και τσίπουρα, ρακές από καλές άκρες σε όλη την Ελλάδα.

Βόλτες πολλές θα κάνεις και στο κέντρο της πόλης. Στα Εξάρχεια οπωσδήποτε θα επισκεφτείς τη Ροζαλία (Βαλτετσίου 58, 210 3302933), γνωστό φοιτητοστέκι, άρα θα συναντήσεις και πολλούς γνωστούς, ενώ τα καλά της σπιτικά μαγειρευτά, ο ωραίος της χώρος, το ότι σερβίρει μέχρι πολύ αργά και οι τιμές θα σε κάνουν να έρχεσαι ξανά και ξανά.




Πιο πέρα στην πολυσύχναστη από νεαρόκοσμο πλατεία Αγίας Ειρήνης θα πέσεις πάνω στο Zaf (πλ. Αγίας Ειρήνης 8, 2103236711), all day bar για καφέ από το πρωί, πεντανόστιμα πιάτα στη συνέχεια (ζήτα οπωσδήποτε να ενημερωθείς για το Burger Project) και μπάρα με εξαιρετικά κοκτέιλ που μαζί με τα μουσικά εναλλασσόμενα events και τα live (Πέμ., Παρ. και Σάβ.) έχει αποκτήσει φανατικό νεανικό κοινό.



Στα Άνω Πατήσια, στην περιοχή της Λαμπρινής, θα βρεις το Για Δες (Χαλεπά 65, 211 2140158), ένα καινούργιο all day μαγαζί, μεζεδοπωλείο και ρακάδικο μαζί, που έστησαν ένας γιος σεφ (Γιάννης) και μια μαμά (Δέσποινα) και προσφέρει από το πρωί καφέ (τον περίφημο και gourmet Vergnano) με συνοδεία από σπιτικά κουλουράκια και cookies, στη συνέχεια νόστιμα μεζεδάκια με τιμές που αρχίζουν από € 0,50 – δύσκολα θα ξεπεράσεις τα € 8-10. Στο τέλος θα σε κεράσουν γιαούρτι με καλό μέλι ή χαλβά. Τα τελευταία χρόνια κάτι καλό γίνεται και στο Αιγάλεω.



Στον πεζόδρομο της Αγίας Λαύρας (που έχει γίνει στέκι) και στις Ρακοθεωρίες (στον αριθμό 9, 210 5902290) κάθε βράδυ γίνεται το αδιαχώρητο από κεφάτες παρέες φοιτητών, αλλά και από νεαρόκοσμο από κάθε γωνιά της πόλης. Από τα παλιότερα και πιο πετυχημένα στέκια της περιοχής, με γνήσια κρητική ρακή, πάνω από 50 εκλεκτούς μεζέδες, γρήγορο σέρβις, παρεΐστικη ατμόσφαιρα.



Στα συν η καλή ποιότητα και οι πολύ χαμηλές τιμές που κάνουν τη νεολαία να το γεμίζει καθημερινά μέχρι αργά τη νύχτα. Καινούργιο στέκι στα Άνω Πετράλωνα είναι το Γάνεμα (Αιολέων 40 & Καλλισθένους, 211 4072325), ένας πολύ όμορφος χώρος που συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία με βιομηχανικά υλικά, ενώ στο πιάτο προσφέρει σεριφιώτικους μεζέδες αλλά και νοστιμιές από όλη την Ελλάδα που ανανεώνονται πολύ συχνά. Μεγάλο του ατού η χαλαρή ατμόσφαιρα, η ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα, οι πολύ καλές τιμές, η εσωτερική μικρή, χαριτωμένη αυλή ιδανική για τις στιγμές που προτιμάς ρομάντζα και ησυχία (ανοιχτά Σ/Κ και μεσημέρι, κλειστά Τρίτη). Καλές βόλτες.



Πηγή: Athens Voice

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου