Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Πανεπιστήμιο και δουλειά μαζί; Και όμως μπορείς να τα συνδυάσεις!

Οι καιροί είναι δύσκολοι και πολλοί από εσάς μπορεί να ξεκινούν ή ήδη να σπουδάζουν κουτσά στραβά, με ελάχιστα χρήματα και πολλές δυσκολίες. Μια λύση είναι να πιάσετε μια δουλειά και με αυτό το τρόπο να πάρει μια ανάσα η αφραγκία σας αλλά να αρχίσετε να συλλέγετε εμπειρίες και να γίνεστε πιο υπεύθυνοι.


Ένας καλός τρόπος να βρείτε μια εργασία είναι μέσω internet. Υπάρχουν ιστοσελίδες για φοιτητές και μη αλλά ακόμη και στο facebook κοινοποιούν σε διάφορα groups την ύπαρξη διάφορων θέσεων εργασίας. Εναλλακτικά μπορείτε να κοιτάξετε στον πίνακα ανακοινώσεων της σχολής σας για τυχόν αναρτήσεις.



Άλλη λύση είναι να συμπληρώσετε τα ειδικά έντυπα που έχουν μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων (τύπου Zara, Pull and Bear κτλ.) μπροστά στα ταμεία τους, είτε στη περιοχής σας ή σε κάποιο εμπορικό κέντρο. Στο έντυπο μπορείς να επιλέξεις περιοχή, θέση, ωράριο και συχνότητα που επιθυμείς να εργάζεσαι οπότε μπορείς και πάλι να έχεις τα πάντα υπό έλεγχο.

Και τέλος, υπάρχουν πάντα οι καφετέριες έξω και γύρο από τη σχολή σου που μπορείς απλά να τους ρωτήσεις αν χρειάζονται κάποιον ή να αφήσεις τον αριθμό σου σε περίπτωση που χρειαστούν στο μέλλον.

Μην πέσετε με τα μούτρα όμως στη δουλειά γιατί μπορεί να μπει εμπόδιο στις σπουδές σας. Επιλέξτε part time εργασίες που είναι ευέλικτες και μπορείτε να ρυθμίζετε έτσι το πρόγραμμά σας ώστε να έχετε χρόνο και για τη σχολή σας. Αν αποφασίσεις να δουλέψεις οκτάωρο, ξεκαθάρισε από την αρχή ποιες μέρες θα μπορείς να πηγαίνεις, βάση του προγράμματος σπουδών σου.

Πρόσεξε να μην γλυκαθείς με την δουλειά, μείνεις πίσω στις υποχρεώσεις σου και τρέχεις και δεν φτάνεις.
Πάνω από όλα, Φοιτητής!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου