Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Φέτος η φοιτητική συγκατοίκηση σπάει ρεκόρ

Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει πολλούς νέους ή παλιούς φοιτητές να σκέφτονται την συγκατοίκηση. Είναι ένας καλός τρόπος να μειώσουν τα τους ή και να γνωρίζουν νέα άτομα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βρεις συγκάτοικο. Κάποιοι εκπαιδευτικοί οργανισμοί έχουν υπηρεσίες εύρεσης συγκατοίκου αλλά υπάρχουν και πολλά site που φέρνουν σε επαφή φοιτητές που αναζητούν συγκάτοικο αλλά και ιδιοκτήτες σπιτιών που ζητούν ενοικιαστή. Φοιτητή που ψάχνει για συγκάτοικο μπορείς να βρεις και από τον πίνακα ανακοινώσεων της σχολής σου. Συχνά πολλοί φοιτητές αναρτούν τα στοιχεία τους και κάνουν συναντήσεις με διάφορους φοιτητές ώσπου να βρουν τον συγκάτοικο που τους ταιριάζει.






Θετικά

  • Το ενοίκιο και τα έξοδα του σπιτιού όπως κοινόχρηστα, παροχή internet κτλ μοιράζονται, με αποτέλεσμα να εξοικονομείς αρκετά χρήματα.
  • Λόγω των μειωμένων εξόδων που θα έχεις σου δίνεται η ευκαιρία να ενοικιάσεις ένα ποιο καινούριο σπίτι ή πιο μεγάλο.
  • Το καθάρισμα του σπιτιού και το σουπερ μάρκετ μοιράζονται και υπάρχει περισσότερος χρόνος για πιο ευχάριστες δραστηριότητες.
  • Θα έχεις πάντα παρέα για να περνάει ευχάριστα η ώρα σου αλλά και κάποιον που θα μπορείς να μοιράζεσαι τα προβλήματά και τις ανησυχίες σου.
  • Είναι ένας εύκολος τρόπος να διευρύνεις τον κύκλο σου αφού μπορείς να γνωρίζεις άτομα από την παρέα του συγκάτοικού σου.


Αρνητικά

  • Μειώνεται ο προσωπικός χώρος σου. Μπορεί να υπάρξουν στιγμές που θα θέλεις να μείνεις μόνος σου ή μόνο με το αγόρι/κορίτσι σου, αλλά η συμβίωση δεν θα σου το επιτρέπει πάντα.
  • Μπορεί να υπάρχουν τσακωμοί για το ποιος θα χρησιμοποιήσει ένα κοινόχρηστο αντικείμενο π.χ. τηλεόραση
  • Υπάρχει περίπτωση να πέσετε σε κάποιον ιδιότροπο που έχει παράλογες απαιτήσεις ή σε κάποιον που έχει συνήθειες που δεν αντέχετε.


Είτε ο συγκάτοικος που θα επιλέξετε είναι κοντινός φίλος είτε είναι κάποιος λίγο-πολύ άγνωστος, είναι απαραίτητο να μπουν εξαρχής κάποιοι απαράβατοι κανόνες αλλά και όρια αν θέλετε να κυλίσει ομαλά η συμβίωση. Επίσης θα πρέπει να υπάρχουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και κατανόηση στα θέλω του καθενός .


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου