Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Η τέχνη της αντιγραφής


1. Κλασική αντιγραφή
Είναι ο πιο απλός τρόπος να αντιγράψεις. Κάθεσαι πίσω ή δίπλα από έναν καλά διαβασμένο συνάδελφο και απολαμβάνεις τη θέα.


Για προχωρημένους: Κάθετε ολόκληρη η παρέα ο ένας πίσω από τον άλλον και οι απαντήσεις μεταφέρονται από μπρός προς τα πίσω.


2. Κινητό
Πιο εξελιγμένος τρόπος αντιγραφής. Πιάνεις το κινητό και στέλνεις την ερώτηση με SMS. Περιμένεις και σε λίγο έχεις την ωραιότατη απάντηση σου. (Προσοχή: πάντα στο αθόρυβο!)


Για προχωρημένους: Hands-free ή ψείρα, μακριά μαλλιά κι ένας φίλος που βρίσκεται έξω από την αίθουσα. Αγόρασε κάρτα στο φίλο σου όχι μόνο γιατί του χρωστάς χάρη, αλλά και για να μην τελειώσουν οι μονάδες πριν προλάβει να σου πει όλες τις απαντήσεις.


3.Σκονάκι
Η πιο διαδεδομένη και σίγουρη μέθοδος αν είσαι από τους ψύχραιμους. Έχεις ερωτήσεις απαντήσεις σε σμίκρυνση, κρυμμένες κάπου πάνω σου (παπούτσια, τσέπες, κάτω από την φούστα, μέσα από την μπλούζα, στη τσάντα, στο κράνος, στο πακέτο των τσιγάρων, στην κασετίνα κλπ.)


Για προχωρημένους: Προς το τέλος της εξέτασης και αφού έχεις σιγουρέψει την επιτυχία σου, πρέπει να δείξεις αλληλεγγύη και να μοιράσεις τα σκονάκια που έπεσαν στους συναδέλφους σου.


4. Εξωτερικός συνεργάτη
Διαδικασία περάτωσης αποστολής:
1) Την έξοδο των θεμάτων από το αμφιθέατρο
2) Τη λύση τους από τον συνεργάτη
3) Τη μεταφορά των λυμένων θεμάτων πίσω στον ενδιαφερόμενο.


Υπάρχουν δύο τρόποι
-Ο εξεταζόμενος πάει στη τουαλέτα και βρίσκει τα λυμένα θέματα από τον συνεργάτη του.
- Ο συνεργάτης έχει επίσης μπει να δώσει το μάθημα. Ζητάει δεύτερη κόλα, λύνει τα θέματα δύο δορές . Δίνει τη μια στο φίλο του και παραδίδει την άλλη στο καθηγητή.

Η έξοδος των θεμάτων μπορεί να γίνει είτε από τον εξεταζόμενο (σε μία έξοδο για «τουαλέτα»)


5. Εξουσιοδότηση
Αντί να πας ο ίδιος στην εξέταση του μαθήματος, πάει ένας φίλος σου που ξέρει καλά το μάθημα.
Μην το εφαρμόσεις σε μαθήματα που γίνεται αυστηρός έλεγχος στις φοιτητικές ταυτότητες. Αν σε πιάσουν την έβαψες.





Δεν τα μάθατε από εμάς.. ..


1 σχόλιο: