Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση Αρβανιτόπουλου-Μυλόπουλου για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Σήμερα στη 13:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του κύριου Αρβανιτόπουλου με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου κύριο Μυλόπουλο,προκειμένου να αρθεί το διέξοδο στα Πανεπιστήμια.

Η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου,μετά τη συνεδρίαση που είχε χτες, ζήτησε την αναστολή της Κοινής Υπουργικής απόφασης για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων.


Στην απόφαση αυτή επισημαίνεται για ακόμα μια φορά, ότι με τη διαθεσιμότητα 399 υπαλλήλων, το Πολυτεχνείο δε θα έχει προσωπικό να λειτουργήσει και ότι η Σύγκλητος «αδυνατεί να ανατάξει τις διοικητικές λειτουργίες του ιδρύματος υπό αυτές τις συνθήκες».

Σήμερα το πρωί θα συνεδριάσει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συνέντευξη τύπου.

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο οι διοικητικοί Υπάλληλοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, με νέα 48ωρη απεργία από σήμερα, μπαίνοντας στη 12 εβδομάδα απεργιών στα Πανεπιστήμια.

Επίσης η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του για σήμερα, τονίζοντας ότι η διαθεσιμότητα θα έχει ως αποτέλεσμα να «πλήξει τις απαραίτητες δομές του πανεπιστημίου, γεγονός που θα οδηγήσει στη πλήρη στη πλήρη αδυναμία της λειτουργίας του».
                                            
                                                                                                                             Πηγή: newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου