Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Χάθηκε το εξάμηνο στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Χάθηκε το εξάμηνο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτό αποφάσισε η ηγεσία της σχολής ορίζοντας τον τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων μαθημάτων και των χαμένων εξετάσεων που δεν έγιναν ποτέ λόγω του τρίμηνου λουκέτου από την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων.






 Σύμφωνα με την απόφαση που παρουσιάζει η «Κ» προβλέπονται τα εξής:

-Η εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα αρχίσει στις 8 Ιανουαρίου. Σε αυτήν θα μπορούν να δώσουν μαθήματα οι φοιτητές προηγούμενων ετών που τα έχουν δηλώσει (να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει υποχρεωτική παρακολούθηση στις σχολές θεωρητικών επιστημών).

- Για το χειμερινό εξάμηνο θα διδαχθούν κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου μόνο δύο υποχρεωτικά μαθήματα ανά έτος, δηλαδή δύο μαθήματα από το πρώτο εξάμηνο, δύο από το τρίτο, δύο από το πέμπτο και δύο από το έβδομο. Τα μαθήματα αυτά θα εξεταστούν κανονικά την περίοδο του Ιουνίου.

Η ηγεσία και οι πανεπιστημιακοί της σχολής αποφάσισαν να μην παρατείνουν τα μαθήματα και τις εξετάσεις μέσα στον Ιούλιο θέλοντας παράλληλα να στείλουν κι ένα μήνυμα τόσο προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, όσο και προς τους καταληψίες, ότι οι όποιες καταλήψεις έχουν κόστος.

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η Σύγκλητος για να εξετάσει τρόπους αναπλήρωσης των χαμένων εβδομάδων τους οποίους μπορεί να εξειδικεύσει κάθε τμήμα ξεχωριστά ανάλογα με τις ανάγκες του και τη φύση των μαθημάτων.

Πηγή: Καθημερινή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου