Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Συμβουλές στον 20χρονο εαυτό μου

Τι θα έλεγα στον εαυτό μου  αν μπορούσα να γυρίσω πίσω 10 χρόνια.


1) Μη φοβάσαι να κάνεις λάθη. Η ζωή δεν είναι διαγώνισμα τριμήνου, αλλά ένα απροειδοποίητο τεστ. Αυτοσχεδίασε και κάνε όσα περισσότερα λάθη μπορείς. Και να τα αγαπάς.
2) Οι φίλοι είναι η οικογένειά σου. Φρόντισε να είναι μικρή και αγαπημένη. Όσο περνάνε τα χρόνια , θα κάνεις πιο σπάνια  καινούριους φίλους. Γι’ αυτό μην τους αφήσεις να φύγουν από τη ζωή σου άνθρωποι που νοιάζεσαι χωρίς να παλέψεις. Το ξέρεις το γνωστό «ουδείς αναντικατάστατος»; Να το ξεχάσεις. Είναι μεγάλο ψέμα.
3) Να διαβάσεις πολλά βιβλία και ακόμα περισσότερα κακά. Η έμπνευση μπορεί να είναι κρυμμένη σε περίεργα μέρη και το αντιπαράδειγμα θα σου είναι πιο χρήσιμο από το παράδειγμα.
4) Μη σπαταλάς  χρόνο προσπαθώντας να αφήσεις πίσω σου ανθρώπους και καταστάσεις. Συνέχισε τη ζωή σου, κοίτα μπροστά και όλα θα ξεπεραστούν στην πορεία. Μην περιμένεις να κλείσουν όλες οι πληγές για να πάρεις μπρος και να συνεχίσεις, γιατί κάποιες πληγές δε θα κλείσουν ποτέ.
5) Δές πόσο μπορείς να ταξιδέψεις σύμφωνα με την οικονομική σου κατάσταση και ταξίδεψε το διπλάσιο. Τα ταξίδια είναι που θα σου μείνουν χαραγμένα στη μνήμη.


6) Ξενύχτησε πολύ και δες την ανατολή όσες περισσότερες φορές γίνεται. Με αυτόν που γουστάρεις εκείνη τη στιγμή, με φίλους, μόνη.
7) Μην έλκεσαι από ανθρώπους με προβλήματα. Απόβαλε το «σύνδρομο της Μητέρας Τερέζας» γιατί δεν είναι δουλειά σου να φτιάξεις κανέναν άνθρωπο σπασμένο. Τουλάχιστον όχι μέχρι να φτιάξεις πρώτα τον εαυτό σου.
8) Ποτέ μη μετανιώσεις για τίποτα. Γιατί με το που θα το κάνεις, θα συμβεί ένα μαγικό και αυτό που είπες ότι μετάνιωσες θα το ακούσει και θα σε στοιχειώσει για πάντα. Αν σε βοηθάει να το θυμάσαι, να ακούς συχνά το "Non, je ne regrette rien" της Piaf. Α! Και να το τραγουδάς (ακόμα και παράφωνα).
9) Να πηγαίνεις πάντα στο κρεβάτι με ένα καλό βιβλίο ή με κάποιον που έχει διαβάσει τουλάχιστον ένα.


10) Να χορεύεις. Ο χορός είναι αναζωογονητικός και θα σε βοηθήσει να ξεφύγεις από τα προβλήματα.


11) Ερωτεύσου άφοβα χωρίς να φοβάσαι μη πληγωθείς . Μέσα από τις εμπειρίες (καλές ή κακές) γινόμαστε πιο δυνατοί.
12) Να συναναστρέφεσαι πάντα με ανθρώπους που σε κάνουν να γελάς. Το γέλιο είναι πηγή ζωής.
13) Μείνε μακριά από ανθρώπους που κουτσομπολεύουν, από αυτούς που κάνουν πως τα ξέρουν όλα, από αυτούς που δε χωνεύουν τα άντερά τους και από άντρες Υδροχόους.
14) Δούλεψε σκληρά και μην επιτρέψεις να σου χαριστεί τίποτα. Είναι ο μόνος τρόπος να σέβεσαι πάντα τον εαυτό σου.
15) Να διεκδικείς ό,τι σου αξίζει. Κανείς δε θα σου χαρίσει τίποτα απλόχερα, αν δεν το ζητήσεις.
16) Μην είσαι ανυπόμονη/ος. Η ζωή είναι σαν ένα παιχνίδι γνώσεων. Αν γνωρίζεις τις απαντήσεις από την αρχή και δε χρειαστεί να το ψάξεις, βαριέσαι.
17) Πήγαινε γυμναστήριο. Με τόσες σοκολάτες που θα φας, πρέπει να κάνεις και κανά ποδήλατο.
18) Να λες στους ανθρώπους αυτό που αισθάνεσαι .Οι άνθρωποι δεν έχουν μαντικές  και δε σκέφτονται όλοι το ίδιο.
19) Μη τρομάξεις όταν φτάσεις 30. Αν κάνεις όλα τα παραπάνω, δε θα πιστέψεις ότι ήταν χαμένος χρόνος.

Πηγή: Athens voice.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου