Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

3 τρόποι να καταλάβετε τους ψεύτες

Πέρα από το ένστικτό σου, που πολλές φορές είναι χρήσιμο σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν και άλλοι 3 τρόποι που μπορούν να σε βοηθήσουν να καταλάβεις εύκολα αν κάποιος σου λέει ψέματα.










Μην πιστέψετε τα... μάτια του :
 Μπορεί κάποιοι να υποστηρίζουν ότι οι ψεύτες, όταν λένε ψέματα  στρέφουν το βλέμμα τους αλλού, ωστόσο, αυτό μπορεί να μην συμβαίνει  πάντα. Μπορεί  τις  περισσότερες φορές  καθώς κοιτούν στα μάτια τους συνομιλητές τους να προσπαθούν  να τους πείσουν ότι λένε την αλήθεια.


 Συγκρίνετε τη συμπεριφορά του συνομιλητή σας με τη συνήθη συμπεριφορά του:
 Οι ψεύτες γνωρίζουν ότι η περίεργη συμπεριφορά  τους  θα τους προδώσει κι έτσι προσπαθούν περισσότερο να συγκρατήσουν τη νευρικότητά τους. Αν λοιπόν ο συνήθης νευρικός συνομιλητής σας, σας μιλάει με ηρεμία τότε μάλλον πρέπει να τον υποψιαστείτε…


 Ζητήστε λεπτομέρεια:
 Το ψέμα χρειάζεται  προσπάθεια  αφού ο ψεύτης πρέπει να βρίσκει συνεχώς απαντήσεις και να τις συνδέει με τα πραγματικά δεδομένα για να δημιουργήσει μια  ιστορία που να φαίνεται αληθινή. Όσες περισσότερες ερωτήσεις του κάνετε τόσο αυξάνετε τις πιθανότητες να πέσει στην... παγίδα  να πέσει σε αντιφάσεις.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου