Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Τα 5 πιο συνηθισμένα επαγγέλματα για φοιτητές

Οι καιροί είναι δύσκολοι και όπως όλοι οι φοιτητές έτσι και εσύ διεκδικώντας την ανεξαρτησία σου και την πολυτέλεια του να διαθέτεις χρήματα για προσωπικά σου έξοδα όπως θέλεις, βγήκες στο μεροκάματο. Δεν είσαι μόνος σου! Υπάρχουν χιλιάδες φοιτητές σαν και εσένα που τόλμησαν ακριβώς το ίδιο.









Μάλιστα  φήμες λένε πως τα πιο συχνά επαγγέλματα φοιτητών είναι:

  • Σερβιτόρος/α: Και αφού σου πέσουν και οι πρώτοι καφέδες και έχεις μπερδέψει πάνω από τις μισές παραγγελίες θα αρχίσεις  να συνηθίζεις. Θα αποκτήσεις ισορροπία  με τον δίσκο και θα αποστηθίζεις τόσες παραγγελίες που θα θαυμάζεις και εσύ τον εαυτό σου. Βέβαια μέσα σε όλα τα χαρακτηριστικά του καλού σερβιτόρου οπλίσου με υπομονή γιατί εκεί έξω κυκλοφορούν διάφοροι τύποι πελάτων και εσύ πρέπει να τους αντιμετωπίσεις όλους . Και μην ξεχνάς ότι οι πελάτες έχουν πάντα δίκαιο.
  • Μπάρμαν: Είναι από τα επαγγέλματα που έχει και τα καλά του. Χωρίς αμφιβολία είναι αυτός που τραβάει όλα τα βλέμματα. Απαραίτητα προσόντα  καλή γνώση των κοκτέιλ και αυτό το μόνιμο έντονο ύφος του γόη που ξέρει ότι κυριαρχεί στον χώρο. Μεταξύ μας, είναι η δουλειά που πάντα ήθελες να κάνεις .
  • Babysitting: Όσο εύκολο και αν ακούγεται στην πραγματικότητα είναι από τις πιο δύσκολες σου επιλογές . Ξεκινάς με την προσδοκία ότι πρόκειται για χρήματα εύκολα αφού θα παίζεις με ένα παιδάκι. Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι αυτό;;;.. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! Και θα το διαπιστώσεις και  εσύ στο πρώτο του κλάμα , στην πρώτη τσιρίδα και στην πρώτη εκτόξευση του παιχνιδιού του πάνω  σου. Ετοιμάσου λοιπόν για ξενύχτι και αυτές τις μεγάλες σακούλες του supermarket κάτω  από τα μάτια σου.Υπομονή...!
  • Διανομείς φυλλαδίων: Να είσαι έτοιμος για να αντιμετωπίσεις όλους αυτούς που θα θεωρούν προσβολή να πάρουν το φυλλάδιο που μοιράζεις αλλά και για τις ατελείωτες ώρες ορθοστασίας όπου θα στέκεσαι με τεντωμένα τα χέρια ώστε να πάρει κάποιος το φυλλάδιο που μοιράζεις. Ωστόσο μην τα βλέπεις όλα αρνητικά. Το καλό με αυτή την δουλειά είναι ότι φοράς τα αθλητικά σου και βρίσκεσαι ανάμεσα σε κόσμο. Κάτι είναι και αυτό.
  • Ιδιαίτερα μαθήματα: Το καλό με αυτή την δουλειά είναι ότι κάνεις κάτι που σχετίζεται με το αντικείμενο σου. Και αν τύχεις και σε παιδί με κλίση στο διάβασμα είσαι πολύ τυχερός. Αλλά μην γελιόμαστε οι πιθανότητες αυτές είναι ελάχιστες. Το πιο σύνηθες είναι ο μαθητής σου να μην πολύ διαβάζει αλλά και εσύ να πρέπει να επινοήσεις όλους τους πιθανούς τρόπους που υπάρχουν ώστε να μπορείς να μεταλαμπαδεύσεις τις γνώσεις σου. Ωστόσο η  χαρά σου για την πρόοδό του θα σε ανταμείψει για όλα τα παραπάνω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου