Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

«Με 1 ευρώ την ημέρα κινούμαι απεριόριστα στην πόλη».

Από τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου θα ισχύσουν οι αλλαγές στις τιμές των εισιτηρίων για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.Η νέα καμπάνια του Υπουργείου Μεταφορών ονομάζεται:«Με 1 ευρώ την ημέρα κινούμαι απεριόριστα στην πόλη».

 Συγκεκριμένα οι αλλαγές που θα ισχύσουν είναι:



- Η τιμή του εισιτηρίου θα μειωθεί από 1,40 σε 1,20, αλλά και ο χρόνος ισχύος του από τα 90 στα 70 λεπτά καθώς θα καταργηθούν τα εισιτήρια απλής διαδρομής για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ αξίας 1,20 ευρώ.
- Η τιμή της κάρτας για όλα τα μέσα από τα 45 θα μειωθεί στα 30 ευρώ και καταργηθεί η κάρτα λεωφορείων, τρόλεϊ, τραμ των 20 ευρώ.Η μειωμένη κάρτα θα κοστίζει 15 ευρώ.
-Δημιουργία τριμηνιαίων και εξαμηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών αξίας 85 ευρώ (43 ευρώ η μειωμένη) και 165 ευρώ (83 ευρώ η μειωμένη) αντίστοιχα.Για τα δρομολόγια αεροδρομίου θα ισχύουν άλλες τιμές.
- Δημιουργία πενθήμερου εισιτηρίου 10 ευρώ και κατάργηση του 7ήμερου εισιτηρίου αξίας 14 ευρώ.
-Τιμή ετήσιας κάρτας αξίας 320 ευρώ (160 η μειωμένη)
-Ακόμη καταργείτε η δεύτερη επικύρωση του εισιτηρίου.Για παράδειγμα αν για να ολοκληρώσετε τη διαδρομή σας έχει περάσει το χρονικό διάστημα των 70 λεπτών,θα πρέπει να αγοράσετε κι άλλο εισιτήριο.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί η συνολική αναδιοργάνωση των αστικών συγκοινωνιών, η οποία εκτιμάται ότι θα χρειαστεί περίπου δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου