Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Τι θα γίνει με τις μετεγγραφές...


Στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας με τριμελή συμβούλια των πρυτάνεων και των προέδρων των ΤΕΙ, εκτός των άλλων, συζητήθηκε και το θέμα των μετεγγραφών. Από την πλευρά τους οι ακαδημαϊκοί ζήτησαν από τον κ. Λοβέρδο να οριστεί συγκεκριμένο ποσοστό φοιτητών που θα μπορούν να μετεγγράφονται από τα περιφερειακά στα κεντρικά Πανεπιστήμια. Μάλιστα, τόσο οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων όσο και οι πρόεδροι των ΤΕΙ επισήμαναν στον υπουργό ότι φέτος ο αριθμός των φοιτητών που θα διεκδικήσουν μετεγγραφή θα ξεπεράσει τους 20.000. Ωστόσο η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή από τον κ. Λοβέρδο, ο οποίος υποστήριξε ότι οι μετεγγραφέντες φοιτητές θα είναι σαφώς λιγότεροι.
Σε ό,τι αφορά τις μετεγγραφές, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θανάσης Κυριαζής ανακοίνωσε ότι οι διαδικασίες που θα ακολουθήσουν οι φοιτητές καθώς και τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν για τη μετεγγραφή θα ρυθμιστούν με υπουργική απόφαση, η οποία θα εκδοθεί μετά την ανακοίνωση των βάσεων. Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας θα ορίσει στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ τις ημερομηνίες ελέγχου των φακέλων των υπό μετεγγραφή φοιτητών ενώ θα υπάρξει χρονικό όριο ολοκλήρωσης των διαδικασιών, προκειμένου να μη χάσουν οι φοιτητές το πρώτο εξάμηνο.
Πρυτάνεις και υπουργός Παιδείας συζήτησαν και για τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, με τους ακαδημαϊκούς να σημειώνουν ότι τα οικονομικά των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ θα χειροτερέψουν τόσο λόγω των επικείμενων μετεγγραφών όσο και εξαιτίας της ήδη μειωμένης χρηματοδότησης.
Πηγή:e-paideia.org

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου