Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Πως να προετοιμαστείς για μια συνέντευξη...

Κατά την αναζήτηση εργασίας,θα είσαι πολύ τυχερός εάν σε καλέσουν για μια συνέντευξη. Οι περισσότερες εταιρίες χρησιμοποιούν συνεντεύξεις για να δουν αν ο υποψήφιος πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την κάλυψη της θέσης.Είναι πολύ σημαντικό το να είσαι πολύ καλά προετοιμασμένος για μια συνέντευξη. Συνήθως οι υπεύθυνοι παίρνουν την τελική απόφαση στο τέλος,γι' αυτό θα πρέπει να κάνεις μια θετική και διαρκής εντύπωση. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να προετοιμαστείς και χρόνος ώστε να κάνεις τον εαυτό σου τον κατάλληλο υποψήφιο.



Έρευνα για την εταιρία

Οι εργαζόμενοι του ανθρώπινου δυναμικού θα εντυπωσιαστούν, εάν στη συνέντευξη έχεις γνώσεις για την εταιρία. Πριν τη συνέντευξη, μπες στο site της εταιρίας. Μάθε για την ιστορία της, πόσους εργαζόμενους απασχολεί και άλλες πληροφορίες που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα.
Μπορείς να πεις κάποιες από αυτές τις πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης,χρησιμοποιώντας τες μέσα στη συζήτηση.Ο υπεύθυνος θα εντυπωσιαστεί που έμαθες κάποια πράγματα για την εταιρία πριν τη συνέντευξη.

Φρέσκαρε τις Ικανότητές σου

Εάν έχεις κάποιο πτυχίο σε ένα συγκεκριμένο τομέα, είναι σημαντικό να είσαι ενημερωμένος για το θέμα.Για παράδειγμα,αν ειδικεύεσαι στο προγραμματισμό, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να απαντήσεις ερωτήσεις για τους κώδικες,τις γλώσσες προγραμματισμού.Μερικοί μπορεί να σε βάλουν να γράψεις ένα πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης,Εάν έχεις πτυχίο στη ψυχολογία,τότε πιθανόν να σου ζητηθεί να λύσεις κάποια προβλήματα και καταστάσεις συσχετισμένες με την ψυχολογία και να σε ρωτήσουν πως θα τις χειριζόσουν. Πρέπει να είσαι πλήρως προετοιμασμένος να δείξεις όλες σου τις γνώσεις.

Να έχεις μαζί σου Βιογραφικό

Ο συνεντευκτής είναι πολύ πιθανό να έχει ένα αντίγραφο του βιογραφικού σου.Παρ' όλα αυτά θα πρέπει απαραίτητα να έχεις ένα αντίγραφο μαζί σου.Ίσως και παραπάνω από ένα, καθώς είναι πιθανό να είναι στη συνέντευξη δύο άτομα.Η γλώσσα που θα είναι γραμμένο το βιογραφικό σου, θα είναι ίδια με τη γλώσσα που είναι γραμμένη και η αγγελία της εργασίας.

Κάνε πρόβα

Πες σε κάποιον φίλο σου ή συγγενή να σου κάνει κάποιες ερωτήσεις σε μορφή συνέντευξης.Αυτό θα σε κάνει να προετοιμαστείς κατάλληλα και να απαντάς ερωτήσεις στη στιγμή.Όταν ο συνεντευκτής θα σου κάνει ερωτήσεις,πρέπει να σκεφτείς γρήγορα και να δώσεις μια καλή απάντηση.

Μερικές συχνές ερωτήσεις είναι οι εξής:

  • Γιατί πιστεύεις ότι είσαι κατάλληλος για τη θέση
  • Με ποιους τρόπους θα είσαι ένα προσόν στην εταιρία
  • Ποιοι είναι οι επαγγελματικοί σου στόχοι
  • Περιέγραψε την επιτυχία με δικά σου λόγια  


Να είσαι στην ώρα σου

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο να αργήσεις σε μια συνέντευξη.Να είσαι σίγουρος ότι θα φτάσεις στην ώρα σου και προετοιμασμένος.Σε εξαιρετική περίπτωση που αργήσεις θα καλέσεις ώστε να ενημερώσεις άμεσα. Επίσης αν αλλάξεις γνώμη για τη συνέντευξη να καλέσεις άμεσα για να την ακυρώσεις.Να είσαι επαγγελματίας και να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό,ώστε να έχεις πολλές πιθανότητες να επιλεγείς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου