Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Η χαρά της εξερεύνησης με μια Heineken στο χέρι

Η χαρά της εξερεύνησης με μια Heineken στο χέρι

Κάνε ένα break απ' ό,τι κάνεις, μπες στο Instagram και αναζήτησε τα αποτελέσματα του hashtag #openAthens.

Μπροστά σου έχεις περίπου 200 φωτογραφίες με πρωταγωνιστή ένα πράσινο αυτοκίνητο, μια Heineken και δεκάδες στιγμές καλοπέρασης, ή μάλλον για να τα λέμε καλύτερα... αξιοζήλευτης καλοπέρασης.
Τι συμβαίνει εδώ;
Το OpenAthens είναι μια νέα, σπουδαία πρωτοβουλία της Heineken μέσα από την οποία καλούμαστε να ανακαλύψουμε διάφορες γωνιές της πόλης μας, να φάμε και να πιούμε, να διασκεδάσουμε και να εξερευνήσουμε, να παίξουμε, να χαλαρώσουμε... να πάμε μέχρι και κομμωτήριο!
Και όχι, δεν είναι διαγωνισμός και μάλιστα σημείωσε πως όλα τα παραπάνω είναι εντελώς δωρεάν για όλους, και μάλιστα μαζί με την μετακίνηση, κάτι που μπορεί να μοιάζει ουτοπικό... γι' αυτό όμως αποφάσισα να το δοκιμάσω και να μεταφέρω την εμπειρία μου...
Ήταν Πέμπτη απόγευμα και είχα τελειώσει από το γραφείο λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα. Έφτασα στο κέντρο, και αποφάσισα πως θέλω να βιώσω αυτό το “δωρεάν μυστήριο” για το οποίο ακούω, διαβάζω και βλέπω να κατακλύζει τα social media τις τελευταίες μέρες.
Συνδέθηκα στο Taxibeat και βρήκα το tab του “Open Athens” (δεν είναι και δύσκολο, είναι μεγάλο και ευδιάκριτο, καταπράσινο και με την Heineken και το κόκκινο αστεράκι της να σε προκαλεί να το πατήσεις...)
Το ραντεβού μου δόθηκε με το μυστηριώδες πράσινο ταξί στις 19:30 έξω από το ξενοδοχείο Hilton, ενώ μαζί μου αποφάσισα να πάρω και έναν από τους φωτογράφους του news.gr, το Νίκο Λυμπερτά γιατί κάτι μου έλεγε πως αυτό που θα ακολουθούσε θα είχε φαν και πως άξιζε να υπάρχει καταγεγραμμένο στον φακό.
Το OpenAthens είναι μία ενέργεια που τρέχει στην Αθήνα εδώ και λιγότερο από ένα μήνα. Πέντε πολυτελή οχήματα ντύνονται στα χρώματα της Heineken και από τις 15:00 έως και τις 3:00 το πρωί καθημερινά είναι διαθέσιμα μέσω του Taxibeat για όλους.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Επιλέγεις την ώρα που σε βολεύει, συνδέεσαι με το Taxibeat, παίρνεις μαζί σου μέχρι 2 φίλους σου και... δεν ξέρεις που πας!
Έτσι ακριβώς έγινε και με εμάς. Στις 19:30 ακριβώς το τηλέφωνό μου χτύπησε και από την άλλη μεριά της γραμμής ο ευγενέστατος Γιώργος που έχει επιλεγεί ως ένας από τους καλύτερους οδηγούς του Taxibeat (και όχι άδικα όπως κατάλαβα αργότερα) με ρώτησε αν είμαι έτοιμη για μια σπάνια εμπειρία.
Κάπου εκεί πιάνεις τον εαυτό σου να αναρωτιέται τι πρόκειται να ακολουθήσει... Έχεις ακούσει πως κάποιους τους πήγαν για μαθήματα πολεμικών τεχνών. Έχεις δει άλλους να απολαμβάνουν το τσάι τους ενώ κάνουν χαμάμ. Ορισμένοι τρίτοι, σε ενημέρωσαν πως πήγαν κομμωτήριο, ενώ την ώρα που χαζεύεις στο Instagram με το hashtag του OpenAthens, βλέπεις πως αυτή την στιγμή που εσύ περιμένεις το άγνωστο βρίσκονται σε ένα Thai εστιατόριο και τρώνε...
Δεν ξέρεις που θα πας, δεν ξέρεις αν θα φας, θα πιεις... θα κουρευτείς... δεν ξέρεις τίποτα και αυτό από μόνο του σε γεμίζει με μια όμορφη προσμονή για το άγνωστο.
Ο Γιώργος φτάνει και ως σωστός οικοδεσπότης μας ανοίγει την πόρτα καλοσωρίζοντάς μας σε μια ανεξερεύνητη Αθήνα.
Είναι ευγενικός και χαμογελαστός. Απαντά σε κάθε μας απορία (πως γίνεται, για πόσο θα γίνεται, πως έχει πάει ως τώρα η ενέργεια)... μας τα λέει όλα, εκτός από το που θα μας πάει.
Επιμένω, δεν απαντάει, επιμένω με δημοσιογραφική ιδιότητα, δεν θέλει λέει να μου χαλάσει την έκπληξη. Κάθεται εκεί, υπομονετικός και χαμογελαστός να μου εξηγεί την χαρά που αισθάνεται κάθε φορά που κάνει τον κόσμο να ξαφνιάζεται, κάθε φορά που προσφέρει μια ολοκληρωμένη, δωρεάν εμπειρία σε ανθρώπους που δεν θα είχαν αλλιώς την δυνατότητα να την απολαύσουν ή σε άλλους που μπορεί να την έχουν αλλά σπάνια βιώνουν το αίσθημα της έκπληξης.
Τον ακούω υπομονετικά, έχουμε ήδη κατευθυνθεί στην κάθοδο της Συγγρού και δεν λέω να σταματήσω τις ερωτήσεις... Πάμε Γλυφάδα; Μήπως Πειραιά; Μήπως τελικά θέλει να μας μπερδέψει και θα μας ξαναγυρίσει προς το Κέντρο ή τα Βόρεια;
Ο Γιώργος χαμογελά και μου λέει να απολαύσω αυτό που βιώνω. Ανεβάζει την μουσική, μας ανοίγει και από μία παγωμένη Heineken και συνεχίζει την πορεία του.
Η ώρα περνά και ήδη με τον Νίκο κάνουμε απίστευτα σενάρια ενώ φωτογραφιζόμαστε σε κάθε παράξενη-παράλογη- ό, τι να' ναι πόζα μας έρθει, είτε με την επαγγελματική του μηχανή είτε με τα κινητά μας.
Ο Γιώργος γελά μαζί μας και έχει ήδη γίνει μέλος της παρέας μας.
Και η κούρσα συνεχίζεται, περνά την Γλυφάδα, περνά την Βούλα και στρίβει τελικά στην Βουλιαγμένη!
Μέσα σε μισή ώρα η έκπληξη είχε αποκαλυφθεί... φτάσαμε στο πανέμορφο ξενοδοχείο The Margi και υπήρχαν κρατημένες αποκλειστικά για εμάς δύο θέσεις στο εξωτικό μπαρ του ξενοδοχείου, το Malabar, δίπλα ακριβώς από την πισίνα.
Μας άρεσε εδώ. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην μας αρέσει μια τέτοια έκπληξη στις αρχές του φθινοπώρου!
Ο bartender αρχίζει να μας φτιάχνει cocktail. Το service αρχίζει να μας φέρνει τα πιάτα... 3 cocktail, και 3 πιάτα αργότερα η εμπειρία είχε ολοκληρωθεί και εμείς είχαμε περάσει υπέροχα.
Και στο τέλος... απλώς χαμογελάσαμε και χαιρετίσαμε! Πόσο συχνά έχεις αυτή την δυνατότητα ενώ βρίσκεσαι σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων;
Ο Γιώργος μας περίμενε υπομονετικά έξω από το ξενοδοχείο, παρά τις υποσχέσεις μας ότι δεν θα το πούμε πουθενά αν έρθει μαζί μας.
“Αυτή είναι μια εμπειρία για εσάς. Εγώ, απλώς φροντίζω να σας κάνω χαρούμενους”, είπε και μας άφησε και πάλι στο σημείο από το οποίο μας είχε παραλάβει, στο κέντρο.
Το OpenAthens δεν ήταν απλώς μια άνω τελεία στην καθημερινότητά μας. Ήταν μία ενέργεια που μας έδειξε πως οι εκπλήξεις ακόμα λειτουργούν, ακόμα μας αρέσουν, ακόμα θα τις αναζητάμε και ακόμα βιώνοντάς της θα νιώθουμε παιδιά.
Προλαβαίνετε! Συνδεθείτε με το taxibeat, αναζητήστε το OpenAthens, και αλήθεια μην το χάσετε!
Στο κάτω-κάτω... είναι μια ολοκληρωμένη, άγνωστη, και πληρωμένη από άλλους εμπειρία που θα θυμάστε για καιρό...

Πηγή: http://www.news.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου