Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

6 σημάδια που μαρτυρούν πως δεν μπορείς να εμπιστευτείς τον άντρα με τον οποίο βγαίνεις!


Η εμπιστοσύνη είναι ακρογωνιαίος λίθος μιας σχέσης, καθώς χωρίς αυτή δεν υπάρχει ...σχέση. Είναι αδύνατο να αποκτήσεις συναισθηματικό δεσμό με κάποιον εάν δεν μπορείς να τον εμπιστεύεσαι. Είναι επίσης θλιβερό που ζούμε σε μια εποχή όπου τα ψέματα στις σχέσεις πάνε κι έρχονται! Όπως και να 'χει όμως, δεν μπορείς να είσαι εσύ το θύμα της υπόθεσης κι ο άντρας με τον οποίο βγαίνεις να εκμεταλλεύεται τα συναισθήματα σου, ενώ σου κρύβει πράγματα. Μερικές φορές είναι εύκολο να διαπιστώσεις εάν σου λέει ψέματα, κάποιες άλλες όμως όχι. Είναι ένα ρίσκο που πρέπει να πάρεις για να καταλάβεις αν αξίζει την εμπιστοσύνη σου κι όσο περισσότερο δώσεις προσοχή στα σημάδια που το αποδεικνύουν, τόσο πιο εύκολα θα το διαπιστώσεις.

1. Σου δίνει ασαφείς εξηγήσεις. Σαν να λέμε από δικαιολογίες άλλο τίποτα, μόνο που οι συγκεκριμένες δικαιολογίες δεν έχουν καμία συνοχή και κανένα ειρμό. Εάν δεν μπορεί να σου δώσει μια ικανοποιητική και πειστική απάντηση π.χ. γιατί ακύρωσε το ραντεβού σας ή γιατί αρνήθηκε να σε συνοδεύσει σε κάποια εκδήλωση ή γιατί καθυστέρησε μια και δύο ώρες για να βρεθείτε, πρόκειται για μια συμπεριφορά που αν μη τι άλλο κινεί τις υποψίες πως κάτι δεν πάει καλά. Γενικότερα, εάν στο τέλος της μέρας συνειδητοποιείς πως οι απαντήσεις που σου δίνει δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές, έχεις έναν καλό λόγο για να έχεις τις αμφιβολίες σου απέναντι του.

Το να λες την αλήθεια δεν είναι πολύπλοκο και σύνθετο, είναι κάτι το απλό. Ειδικά εάν δεν έχει κάνει κάτι λάθος, ποιος ο λόγος να φοβάται να μιλήσει ειλικρινά; Ωστόσο, εάν καταλαβαίνεις πως μασάει τα λόγια του, δίνει διάφορες δικαιολογίες που δεν στέκουν ή είναι εξαιρετικά ασαφής όταν σου εξηγεί κάτι πολύ συγκεκριμένο, το πιο πιθανό είναι πως κρύβει κάτι.

2. Δεν είναι ποτέ εκεί για εσένα. Ένα μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης που χτίζεται μεταξύ εσένα και του άντρα που βγαίνεις εξαρτάται αρκετά από το πόση αφοσίωση δείχνει στο άτομο σου. Προφανώς και θέλεις να υπολογίζεις σε αυτόν, όταν τον χρειάζεσαι περισσότερο από ποτέ. Είτε για να σε βοηθήσει σε κάτι που δυσκολεύεσαι, είτε να σε παρηγορήσει και να μείνει κοντά σου όταν συμβεί κάτι πολύ άσχημο στη ζωή σου, είτε όταν πρόκειται για κάτι πολύ απλό, όπως πχ να σε βοηθήσει με τα ηλεκτρο-υδραυλικά ζητήματα του σπιτιού.

Εάν κάθε φορά που τον χρειάζεσαι, δέχεται με μεγάλη προθυμία να προσφέρει τη βοήθεια του, μπορείς να τον εμπιστευτείς με όλη σου την καρδιά. Ωστόσο, εάν είναι πάντα απασχολημένος, δεν έχει καθόλου χρόνο και ψιλο-εξαφανίζεται όταν παρουσιαστεί κάποια δυσκολία, μπορείς να το εκλάβεις σαν σημάδια πως δεν είναι άξιος εμπιστοσύνης.

3. Δεν σηκώνει ποτέ μπροστά σου το τηλέφωνο. Εάν όποτε χτυπά το τηλέφωνο του, απομακρύνεται ή αλλάζει δωμάτιο (και κλείνει και την πόρτα) για να απαντήσει, υπάρχει θεματάκι. Σίγουρα θα υπάρχουν φορές που θα πρόκειται για κάτι πολύ προσωπικό ή σχετικό με την δουλειά του, όμως δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος να φοβάται να σηκώσει το τηλέφωνο του παρουσία σου, ειδικά εάν έχετε σχέση. Εάν λοιπόν όποτε χτυπά το τηλέφωνο του αντιδρά πάντα με τον ίδιο τρόπο, σαν να πρόκειται για απόρρητα του κράτους ή αρνείται να αφήσει μόνο του το κινητό του μαζί σου ακόμα κι όταν κάνει μπάνιο, μάλλον κρύβει κάτι.

4. Δεν ξέρεις τους φίλους του. Ένα άλλο σημάδι που δείχνει πως δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι αυτόν που βγαίνεις είναι να μην έχεις γνωρίσει τους φίλους του. Αυτό δεν σημαίνει να γίνεις κολλητή μαζί τους και να σε θεωρούν νέο μέλος της αδελφότητας, αλλά τουλάχιστον να ξέρουν ποια είσαι, να έχεις βγει μια φορά μαζί τους, να έχετε ανταλλάξει μερικές κουβέντες.

Εάν οι φίλοι του δείχνουν σαν να μην ξέρουν ποια είσαι τις λίγες φορές που τους έχεις συναντήσει, είναι μια πιθανή ένδειξη πως δεν τους μιλάει συχνά για εσένα ή θα μπορούσε επίσης να σημαίνει πως μάλλον έχουν χάσει την μπάλα με ποια κοπέλα βγαίνει τελικά ο κολλητός τους. Ίσως να τους σύστησε πρόσφατα κάποιο καινούριο κορίτσι και η αντίδραση τους τους πρόδωσε. Όπως και να έχει να είσαι επιφυλακτική εάν οι φίλοι του δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά για εσένα και το αντίστροφο.

5. Του παίρνει αιώνες για να σε καλέσει πίσω ή να απαντήσει στο μήνυμα σου. Η μεταξύ σας επικοινωνία θα έπρεπε να είναι κάτι ευχάριστο και για τους δύο, όχι κάποιου είδους αγγαρεία. Εάν λοιπόν ενδιαφέρεται για εσένα, δεν θα σε αφήνει να κρέμεσαι πάνω από το τηλέφωνο περιμένοντας να σου απαντήσει είτε στην κλήση που του έκανες είτε στο μήνυμα σου. Σίγουρα μπορεί να είναι απασχολημένος με κάτι πολύ σοβαρό ή απλά το κινητό του να έκλεισε από μπαταρία, όμως εάν αυτό συμβαίνει κάθε φορά που προσπαθείς να επικοινωνήσεις μαζί του και κάνει αρκετή ώρα για να σου απαντήσει, μπορείς να βεβαιωθείς πως δεν είσαι στις προτεραιότητες του.

6. Έχει μια τάση να ακυρώνει. Εάν έχει την κακή συνήθεια να ακυρώνει κάτι που έχετε κανονίσει την τελευταία στιγμή, ίσως θα έπρεπε να αναθεωρήσεις την εμπιστοσύνη σου προς το άτομο του. Σίγουρα είναι απόλυτα φυσιολογικό να τύχει κάποιο έκτακτο γεγονός ή να προκύψει κάποια δουλειά που δεν υπολόγιζε, ωστόσο εάν ακυρώνει τα σχέδια σας χωρίς κάποια σοβαρή δικαιολογία ή χωρίς καμία δικαιολογία σε τακτική βάση, τότε δεν θα έπρεπε να τον εμπιστεύεσαι.

Ωστόσο, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι είναι κι αυτός άνθρωπος και θα πρέπει να του προσφέρεται το δικαίωμα στην αμφιβολία. Ποτέ μην βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα και να του δίνεις πάντα μια ευκαιρία να δικαιολογήσει τον εαυτό του εάν πιστεύεις πως κάτι δεν πάει καλά. Επίσης να θυμάσαι πως πρέπει να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου και να πράττεις ανάλογα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου