Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

8+1 τύποι φοιτητών στην εξεταστική

Ήρθε πάλι αυτή η εποχή που τα συγγράμματα βλέπουν επιτέλους το φως του ήλιου. Ή το απαλό φως των αστεριών της νύχτας. Κυρίως των αστεριών της νύχτας! Αυτό όμως που κάνει την κάθε εξεταστική διαφορετική δεν είναι τα θέματα, η ύλη, το εξάμηνο. Είναι οι φοιτητές και οι ιδιορρυθμίες τους.


Τύποι φοιτητών που θα συναντήσεις στην εξεταστική: 

Αν διαβάσεις πουθενά τον δικό σου τύπο πάτα like και φώναξε «Να’μαι!»…

1. Το γιούκα (ή το γνωστό σε όλους φυτό)!

Είναι ο τύπος φοιτητή που δεν έχει χάσει ούτε μία παράδοση. Το κυλικείο τον βλέπει στα διαλείμματα ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Έχει ξεχωριστό τετράδιο σημειώσεων για κάθε μάθημα και φυσικά στα μαθήματα που θεωρούνται «παλούκια» βγάζει κασετοφωνάκι και πατάει record. Έπειτα, μετατρέπει τις παραδόσεις σε βινύλιο… Είναι το κλασικό φυτό που όλοι σιχαινόμαστε, αλλά του χαμογελάμε και το καλημερίζουμε. Καμιά φορά το ρωτάμε και τι κάνει. Από ενδιαφέρον πάντα… (Νot!) Όταν έρχεται η εξεταστική το καλούμε για καφέ, για βόλτα και ό,τι άλλο προκύψει. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, πώς να το κάνουμε! Γύρω στο τρίτο-τέταρτο έτος καταλαβαίνει για ποιο λόγο όλη αυτή η ξαφνική αγάπη και σε αποφεύγει χειρότερα και από το θάνατο. Εξάλλου, ποιος είσαι εσύ που θα προσπαθήσεις – και που μάλλον δεν θα καταφέρεις – να πάρεις τον ίδιο βαθμό με αυτόν;

2. Το υποχθόνιο γιούκα!

Είναι ιδιαίτερα άνετος, και δεν ενδιαφέρεται και πολύ για το μάθημα. Στη πραγματικότητα όταν έρχεται η εξεταστική, ξεκινάει ένα μήνα πριν – ή και παραπάνω – να διαβάζει και δεν το αναφέρει πουθενά. Σε συζητήσεις τύπου «A εγώ δεν πήγα πουθενά το Σάββατο γιατί διάβαζα…» δηλώνει ότι γύρισε τη μισή παραλιακή. Kαι το έχει κάνει στην πραγματικότητα, αφού έχει βγάλει ήδη την ύλη! Λίγο πριν την εξέταση θα τον ακούσεις να λέει ότι δεν έχει διαβάσει και ότι θα κοπεί, αλλά όταν βγαίνουν τα αποτελέσματα έχει περάσει με βαθμό 8 και άνω.

3. Ο τύπος «yolo»!


Ο τύπος «yolo» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολα. Έχει σώας τας φρένας και ξέρει τι του γίνεται. Το αμφιθέατρο δεν θα τον δει πολλές φορές. Και όσες τον δει δεν θα είναι για παραπάνω από κανένα μισάωρο στην αρχή του εξαμήνου. Μετά κυλικείο χαλαρά με φραπεδιά. Όμως όταν έρχεται η εξεταστική, θα ανοίξει το βιβλίο, θα του ρίξει μια ματιά και μετά θα το κλείσει λέγοντας «Έλα μωρέ, yolo». Και με αυτά τα 2 πράγματα που θα έχει πιάσει το μάτι του έχει 2 προοπτικές: α) να πέσουν αυτά τα θέματα ή β) να μπει στο αμφιθέατρο που η επιτήρηση θα είναι χαλαρή και όταν ερωτηθούν οι επιτηρητές για πλάκα αν μπορούν να βγάλουν τα βιβλία και να γράψουν με αυτά ανοιχτά, η απάντηση θα είναι «ναι». Λίγα είναι τα μαθήματα που έχει περάσει με 5 ή έχει κοπεί.


4. O facebook-άκιας!



Κάνει τόσα check-in σε βιβλιοθήκες και αναγνωστήρια που αναρωτιέσαι πού βρίσκει την ώρα να βρίσκεται σε 10 διαφορετικά μέρη για διάβασμα σε μια μέρα. Ποστάρει φράσεις από τα συγγράμματα και κάνει share τόσες φωτογραφίες με minions σχετικές με την εξεταστική που απλά δεν προλαβαίνει να τελειώσει την ύλη. Στην εξέταση ή περνάει ίσα ίσα με ένα 5 ή κόβεται. Αν κοπεί, οι εικόνες με τα minions είναι ανάλογες με το πόσο κοντά στο 5 είναι ο βαθμός με τον οποίο κόπηκε.

5. O παραταξιακός!


Ποτέ μα ΠΟΤΕ δεν μπαίνει σε αμφιθέατρο για μάθημα, μόνο εάν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της παράταξης. Πάντα έχει τις καλύτερες σημειώσεις *γκουχ* και τις απαραίτητες πληροφορίες για να μπορεί να προβλέψει πού θα κοπείς και πού θα περάσεις και μάλιστα με βαθμό. Η αλήθεια είναι ότι θα γίνει χαλί να τον πατήσεις στην εξεταστική. Θα έρθει χαλαρός, μισοδιαβασμένος και εσύ απορείς πώς θα πάρει πτυχίο πριν από σένα.


6. Ο συνεπής!

Είναι ο νορμάλ τύπος του φοιτητή που θα παρακολουθήσει τα μαθήματα που χρειάζεται και θα κρατήσει τον σωστό αριθμό σημειώσεων. Θα πάρει και μια γνώμη από τις παρατάξεις και θα κάτσει να διαβάσει σε νορμάλ ρυθμό. Ούτε θα βιαστεί ούτε θα τα κάνει τελευταία στιγμή. Θα παραδώσει στον επιτηρητή τον αριθμό των σελίδων που πρέπει και θα περάσει το μάθημα με ένα βαθμό της τάξεως 6-8.


7. O τουρίστας!


Τον βλέπεις στην εξεταστική και η φάτσα σου σου θυμίζει κάτι απο τις πρώτες μέρες. Είχατε συστηθεί, κάτσατε και μια φορά μαζί και μετά εξαφανίστηκε. Μην ανησυχείς όμως! Θα τον βλέπεις σε κάθε εξεταστική. Είναι λίγο απροσδιόριστη η πορεία του στην εξεταστική. Μπορεί να περάσει μαθήματα μπορεί και όχι, μπορεί όλα ή και κανένα, όλα με 10 ή και όλα με 5. Ανάλογα τον τουρίστα. Αν είναι με κάλτσα και σανδάλι μάλλον στην κατηγορία ή 5 ή κόβεται αν είναι σουλουπωμένος μπορεί και το αντίθετο.


8. Ο «συλλέγων εμπειρίες»!

Είναι στο στυλ του τουρίστα μόνο που έρχεται για την εμπειρία… #enough_said


9. Το troll-άκι!


Είναι ο τύπος του φοιτητή που πατάει στη σχολή, αλλά κάθεται στο κυλικείο για χαβαλέ. Βλέπει εκατομμύρια σειρές και πολλές φορές μιλάει μόνο με ατάκες από ταινίες. Ακούει από σκυλάδικα μέχρι έντεχνα και ροκ, ενώ καμιά φορά μπορεί να τον ακούσεις να τραγουδάει το «My Νiggaa». Δεν προλαβαίνει να διαβάσει φυσικά, διότι είτε έχει μείνει πίσω στα επεισόδια ή τα επεισόδια είναι στο τέλος της σεζόν και είναι τόσο συναρπαστικά που χρειάζεται μία ολόκληρη μέρα για να επανέλθει στη φυσιολογική του ψυχολογική κατάσταση. Τσάμπα οι σημειώσεις που πήρε από το γιούκα και τον παραταξάκια.

Πηγή:www.mycampus.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου