Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Φοιτητική ζωή χωρίς πολλά κόστη

Αν είσαι ήδη φοιτητής το πιο πιθανό είναι να έχεις ζήσει και εσύ τις κλασσικές “ημέρες αφραγκίας” που άλλωστε οι περισσότεροι έχουμε περάσει.


Μεταξύ μας, μπορεί μερικές φορές να αναρωτηθήκατε σοβαρά.. και-τι-κάνω-τώρα.. και ανησυχήσατε για λίγο για το πώς θα τα βγάλετε πέρα, αλλά σε γενικές γραμμές πρέπει να παραδεχτούμε ότι είχε την πλάκα του.

Το να γίνεις φόρτωμα/κατοικίδιο των φίλων σου αφού σε ταΐζουν, σε ποτίζουν και σε βγάζουν βόλτα στο πάρκο όσο είσαι άφραγκος ε.. είναι για γέλια πώς να το κάνουμε.
Συμβαίνει σε όλους αλλά για να μην συμβαίνει συνέχεια και γίνεις γραφικός, δες μερικούς απλούς τρόπους που θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου για να έχεις πάντα λεφτά στο πορτοφόλι και να μην στερείσαι.

1) Φαγητό
Οι πίτες, τα σουβλάκια, τα σάντουιτς και όοοοολα αυτά τα ωραία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φοιτητικής σου ζωής. Μην το παρακάνεις όμως και προτίμησε το σπιτικό φαγητό… της σχολής σου! Είναι δωρεάν ή πολύ φτηνό και σίγουρα καλύτερο σε ποιότητα. Αλλιώς μπορείς είτε το’ χεις είτε όχι να μαγειρεύεις από το σπίτι. Υπάρχουν αμέτρητες και πανεύκολες συνταγές και αν δεν θες μόνος σου προσπάθησε να τις “εκτελέσεις” με φίλους που ίσως ξέρουν κάτι παραπάνω από εσένα.

2) Μέσα μαζικής μεταφοράς
Ξεχάστε τα ταξί και χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Πάει σχεδόν σε κάθε προορισμό τώρα πια και με το μικρότερο κόστος. Ακόμη και αργά το βράδυ που το μετρό και ο ηλεκτρικός δεν λειτουργούν, μπορείτε να μάθετε τα δρομολόγια και να χρησιμοποιείτε τα βραδινά λεωφορεία για τις μετακινήσεις σας.

3) Πάσο = Έκπτωση
Υπάρχουν άπειρες προσφορές για φοιτητές. Εκτός από τα ΜΜΜ, θέατρα, κινηματογράφους και τα γνωστά, αν το ψάξεις θα βρεις πολλά ακόμα όπως καφετέριες, bar και πολλά ακόμη.

4) Προσοχή στις εξόδους σου
Μην το παρακάνεις με τις εξόδους σου, κούλαρε λιγάκι γιατί είναι η μεγαλύτερη αιτία που πλήττεται το πορτοφόλι σου. Μείνε και λίγο σπίτι, μάζεψε τους φίλους σου, τόσα διασκεδαστικά πράγματα υπάρχουν που μπορείτε να κάνετε. Αν όμως επιμένεις, τότε επέλεξε μέρη κοντά στο πανεπιστήμιο σου που σίγουρα θα είναι οικονομικότερα και θα έχει και ομοίους σου. Η αλλιώς μάθε ποια μαγαζιά κάνουν happy hour ή άλλες εκπτώσεις και εξοικονόμησε χρήματα.

5) Πιάσε δουλειά
Βρες μια απασχόληση που δεν θα σου τρώει πολύ χρόνο από τη σχολή και τη ζωή σου φυσικά και θα έχεις ένα ικανοποιητικό χαρτζιλίκι να περνάς τον μήνα άνετα. Δες προηγούμενο άρθρο για το πώς θα βρεις δουλειά εδώ

6) Σταμάτα τα χαζά έξοδα
Είναι ανάγκη να φεύγεις από το σπίτι και να αγοράζεις στη γωνία καφέ; Φραπεδάκι από το σπίτι… σε χαλάει;; Επίσης, είναι ανάγκη όταν πηγαίνεις στο περίπτερο να φεύγεις σαν να έχεις πάει στο σουπερ μάρκετ; Τι σου συμβαίνει; Πήγαινε εξ αρχής στο σούπερ μάρκετ που θα πληρώσεις τα μισά λεφτά.

7) Σταματήστε το κάπνισμα
Θέλει και εξήγηση ;;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου